This spacious home with side yard garden was built in 1909 by A. Peterson. The original owner was Andrew Erback. In 1910, William and Laura Fenner lived in the home. In its original design, there was a side driveway and a port cochere at the back of the home. This has been replaced with a lovely sun room which you can see from the sidewalk. The home is a landmark in the neighborhood because of the purple color of its stucco.

The house has an unusual façade with a central staircase and front door set off to the right. The columns on the porch are a composite design, being a combination of Ionic and Corinthian capitals. At the center staircase, the columns are double. Above these columns, on the porch roof, is a low railing much like some details on Queen Anne houses. This accents the central entrance. The porch has been expanded with two side staircases to improve access to the garden. Above the center of the porch is an oval window with blue and clear stained glass.

At the first floor level, there are two bay windows. The smaller one by the door has new stained glass. The larger bay in the parlor has a beveled glass ogee design window above the central window. At the second floor level, there is a set of three windows on the left and a single window on the right. At the third floor, there is a three window dormer.

As you enter the home you will see the original front door with stained glass addition. It opens into a foyer and then a reception hall with oak staircase. From this hall, you can see that the wall separating it from the living room has been removed. This creates an open feeling in the entrance area. The front parlor has a newer fireplace. A wall has been removed between the first and second parlor, which is now a music room. That room has a bay window and a door leading to the back of the house.

From the reception hall, a doorway opens into the dining room. This room may have had a hutch recessed in the wall. The Jeffers created a glass cabinet in the space. The dining room also has a bay window and is connected to the kitchen.

The kitchen has been remodeled with a checkerboard floor and beautiful wood cabinets. Across the back of the house, the owners ha ve installed matching stained glass windows, based on the design of one window. These windows extend across the entertainment area which was once an open porch.

From this newly created space, you may enter the sun porch, which overlooks the beautiful garden. The floor here is also checkerboard. This special room has floor to ceiling windows and feels like it is outside.

On the second floor, you will see a small front bedroom and bath. The woodwork upstairs is probably the original, with high baseboards and simple crown moldings. The floors are maple. The hallway opens into an office area and this connects to the full width back porch which has been enclosed as a room with a ribbon of windows. The Jeffers have turned this area into a recreation area with a pool table.

From the open hallway, you may go up to see the third floor, which has been changed into a master bedroom suite. From there you will see the inside of the front dormer. A previous owner created this attic room, but the Jeffers opened it more by removing a wall and improving the bathroom.

As you return to the first floor please stop in the backyard deck for a cool drink.