The entrance hall and the gallery leading to the living room have been carefully designed with a vaulted ceiling. As you walk toward the living room, you see ahead of you a large and spacious room with a fireplace. There are three windows across the front of the room. If you turn around and look back down the hallway, you will see that the hallway has been designed to create the optical effect of a long hallway with arches that seem to change in size.

In the living room, the fireplace is the focal point of the room. The original white brick surround has been changed to a faux marble in keeping with a more elegant style. The oak floors are original, as are all the crown moldings. The building has radiator heat and each radiator has a beautiful wooden cover, painted in some rooms and hidden in the wall in others.

In the dining room, the walls have decorative moldings and the crown moldings are original. Under the dining room table is the call button for the servants. There are two windows facing the front of the building.

Connecting to the dining room is the eating area of the kitchen and the butler’s pantry. The kitchen has been painted a cheerful gold, reminiscent of French country design, and the Meis van der Rohe design cabinets have been updated in the gold color. The original floor has been restored after removal of layers of tiling. It is wide board thick knotty pine flooring.

Just off the kitchen is the back hallway to the maid’s room, which is now a guest room. The kitchen also connects to the gallery and is close to the front door. Past that door is a casual relaxing room that was once a bedroom. A hallway wall has been removed to create a larger space.

Down the next hallway is another bedroom with an original bath. The master bedroom and bath are at the back of the unit with a view overlooking the city to the west. Most of the units in the building are in the original configuration, but a few have been altered so that the back bedroom is connected to the adjacent apartment, creating a smaller unit on one side and a larger one on the other. The building maintains its elegance into the 21st century and is a fitting landmark for Chicago and Edgewater.